I foråret fik vi installeret nyt værktøj i vores produktion: En automatisk svejsemaskine! Den er udviklet og designet til at overtage opgaver, som risikerer at slide unødvendigt meget på vores kolleger – og den har allerede sparet os for flere hundrede timers arbejde i ubekvemme stillinger.

Anledningen til nyanskaffelsen, var en stor opgave, som medførte med mange timers ensformigt arbejde i ubekvemme stillinger.

– I forbindelse med at vi skulle levere den største tank nogensinde i LP Koldings historie, var der udsigt til rigtig mange timers ensformigt svejsearbejde i forbindelse med kantsvejsning på nogle kølerør. På grund af tankens størrelse, ville meget af arbejdet skulle foregå ved, at medarbejdere lå på maven på lifte og arbejdede under sig. Det belaster både arbejdsglæden og fysikken. Derfor besluttede vi os for at undersøge, om vi ikke kunne finde en bedre løsning, fortæller Bjørn Beyer, der var både projektleder på tanken og fik opgaven med at få udviklet svejsemaskinen.

Selvom det var to store opgaver, der skulle arbejdes på sideløbende, lægger Bjørn Beyer ikke skjul på, at han var godt tilfreds med at være projektleder på begge dele.

– Jeg har en stor interesse i netop den type af opgaver og har også stort kendskab til implementering af nyt udstyr i produktionen, så det passede mig rigtig godt, at jeg selv kunne få mulighed for at løse dem begge to, fortæller Bjørn Beyer.

Designet, udviklet og produceret i samarbejde med lokal leverandør

Den automatiske svejsemaskine er blevet udviklet og produceret i samarbejde med WeldingDroid, der er placeret mindre end 25 kilometer fra LP Koldings egen produktion.

– Vi har i andre sammenhænge haft kontakt med Kevin Christensen, som i dag leder WeldingDroid. Virksomheden er specialiseret i at udvikle og producere svejsemaskiner til rustfri stål, så de havde på forhånd en god forståelse og indsigt i vores branche. Det var vigtigt for os, at få udviklet en maskine, som fremover kan bruges på andre opgaver, end den aktuelle. Derfor havde vi en del krav og ønsker til, hvordan maskinen skulle designes og fungere, siger Bjørn Beyer, som er godt tilfreds med resultatet.

– Vi har vi ikke fortrudt – tværtimod. Allerede nu har den svejset omkring en kilometer køle-halvrør fast for os, fortæller Bjørn Beyer, som også glæder sig over, at det var muligt at samarbejde med en lokalvirksomhed.

– Det gav os mulighed for at have en nær kontakt gennem hele projektet, fra ideen blev præsenteret og til maskinen var installeret i produktionen. I dag er den en del af vores produktion på linje med andet udstyr. Et effektivt stykke værktøj, som giver os mulighed for at udføre flere opgaver og passe på os selv samtidig. I en tid, hvor vi næsten altid kan bruge flere dygtige medarbejdere i produktionen, er det løbende oplagt for os at afsøge mulighederne for at gøre arbejdet mere skånsomt og attraktivt, slutter Bjørn Beyer.