lp-1020x574-7

Nikodan er en maskinfabrik, der leverer transportbånd og conveyor-systermer til både food, nonfood og pharma-industrien.

I forbindelse med levering af kæmpestore transportører eller transportbåndssystemer til behandling af pulverprodukter, der kan bruges i fødevareindustrien, har Nikodan og LP Kolding samarbejdet om produktion af en indkapsling til systemerne.

For at produktionen er hygiejnisk, skal transportøren rengøres ofte og minutiøst. I conveyor-systemet fra Nikodan renses transportbåndet i alle ender og kanter af 44 vanddyser, hvorefter det opvarmes for at fremskynde tørringen.

Den proces kan kun lade sig gøre ved at indkapsle transportøren 100 % i et materiale, der ikke ruster ved påvirkning med vand, og som kan holde til store temperaturudsving, uden at materialet står og arbejder sig i stykker. Dette blev løst med indkapsling af conveyoren i specialdesignet tank med indbyggede CIP-dyser.

Derfor har LP Kolding i løbet af de seneste par år leveret flere af den type hygiejniske og fuldstændigt tætte conveyorhuse til Nikodan.

Ståltankene er en del af den bærende konstruktion

Samtidig fungerer tankene som en del af den bærende konstruktion i det færdige udstyr. Derfor er samarbejdet mellem Nikodan og LP Kolding tæt og baseret på, at begge parter bidrager med designideer til systemet.

Nikodan, fordi de ved, hvordan den 2,5 meter brede og 14 meter lange conveyor skal fungere. Og LP Kolding, fordi vi med ekspertise i materialer og tanke kan projektere og producere en tank som omslutter procesudstyret med fokus på hygiejne og al den dokumentation for materialevalg i plader og fladstål, samt tæthed i svejsninger, der kræves i fødevarebranchen.

I vores samarbejde med LP Kolding har vi ikke blot haft glæde af deres yderst professionelle kompetencer i produktion af tanke. Vi har også haft glæde af, at de er utroligt fleksible, og blandt andet i en spidsbelastet periode kunne hjælpe os med at producere rammekonstruktioner til vores conveyorsystemer – en opgave, som de sprang ud i uden at have prøvet det før. Det viser bare, at de virkelig kan deres kram som håndværkere.

Chris Hansen, partner i Nikodan

Læs flere referencer:

Kontakt os også gerne og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.