Gode medarbejdere er afgørende for, at vi kan skabe en god forretning og tilfredse kunder. Sådan er det hos LP Kolding, og sådan er det hos mange andre virksomheder.

Hos LP Kolding gør vi os umage for, at vores medarbejdere kan være glade og trygge i deres ansættelse, og vi vil gerne være fleksible og finde nye løsninger, når der er problemer og udfordringer. Der er heldigvis sjældent brug for større tiltag, men indimellem er der. Det er Rasmus’ historie et godt eksempel på.

17. januar 2022 fik Rasmus Bredahl vendt livet på hovedet, da han blev involveret i en arbejdsulykke. Det var ellers en glad og tilfreds Rasmus, som var mødt ind på arbejde som sædvanligt om morgenen, men den dag endte med en tur på hospitalet.

– Jeg blev sygemeldt 4-5 måneder, inden jeg forsøgte at genoptage arbejdet. Jeg måtte dog hurtigt erkende, at jeg ikke kunne holde til det. Jeg havde fået et slag i hovedet, som betyder, at jeg i dag har dobbeltsyn. Det gør mig nærmest søsyg, når jeg bevæger mig rundt på værkstedet. Derfor kommer jeg aldrig til at arbejde som smed igen.

Fra smed til teknisk designer

Rasmus havde kun været ansat i kort tid, men havde specifikt søgt arbejde hos LP Kolding, fordi han var tiltrukket af LP Koldings ry som værende en god arbejdsplads med plads til at arbejde selvstændigt. Et godt sted for den dengang 22-årige Rasmus, der gerne ville udfolde sine faglige kompetencer yderligere.

Det var derfor et hårdt slag for Rasmus at skulle erkende, at han ikke længere kunne arbejde som smed. Rasmus havde dog ikke lyst til at sige farvel til hverken branchen eller LP Kolding. Men han havde brug for at finde en ny vej i livet.

Under sin uddannelse til rustfri smed, havde han fået indblik i arbejdet som teknisk designer, og fundet det interessant. Derfor undersøgte han nu mulighederne for at tage dén uddannelse og finde en dertilhørende læreplads, så han kunne blive inden for smede- og produktionsfaget. LP Kolding var den første arbejdsplads, der fik en henvendelse om muligheden for en læreplads.

– Jeg var da lidt spændt på, hvordan det ville blive taget i mod. De har ikke tidligere haft elever som teknisk designer, og jeg havde jo ikke en lang historik hos dem. Omvendt havde jeg gennem hele forløbet haft en god dialog med LP Kolding, og jeg oplevede en ægte interesse for, at jeg skulle få det godt igen.

Og betænkningstiden var da heller ikke lang. Fra Rasmus bad om en læreplads, til han fik tilsagn, gik der kun et døgn.

– Det er jeg rigtig glad for. Jeg har beholdt min gode arbejdsplads, mine gode kolleger, og jeg er blevet bevidst om at passe bedre på mig selv, så jeg kan beholde mit gode liv. Jeg har tabt næsten 40 kilo siden min ulykke, fordi jeg er begyndt at spise sundere og motionere, siger Rasmus.

Rasmus Bredahl bliver færdig med sin uddannelse i slutningen af 2025, og til den tid håber han, at der fortsat er en plads til ham hos LP Kolding.

– Det er bare en rigtig god arbejdsplads og rigtig gode kolleger, konstaterer Rasmus. Og Rasmus er ikke ene om at være glad for at samarbejdet kunne fortsætte.

– Vi var rigtig godt tilfredse, da vi ansatte Rasmus i sin tid, og vi havde ikke lyst til at samarbejdet skulle slutte, selvom vilkårene for samarbejdet desværre ændrede sig. Vi ser det også som en tillidserklæring til os som virksomhed og alle hans kolleger, at han havde mod på at skabe sin nye fremtid sammen med os. Vi er rigtig glade for, at vi sammen kunne finde en vej videre, siger adm. dir. Mogens Feld-Andreasen.