Horisontale mixertanke forbedrer produktionen af Risifruttis marmelade
Hos LP Kolding har vi lige haft en sjov opgave (igen). Denne gang var det til fabrikken, der producerer de små desserter, Risifrutti, som findes på supermarkedernes hylder i flere lande – også her i Danmark. Hver dessert har marmelade på toppen. De tanke, som bruges til at producere marmeladen på fabrikken i Sverige, trængte til udskiftning, og det var i den forbindelse, vi fik en henvendelse hos LP Kolding.
“Kunden havde dels brug for en løsning, som kunne passe ind i deres eksisterende produktionsapparat og bygninger, og dels var de interesseret i at få optimeret tankene, så de dels kunne rumme mere og dels optimere det hygiejniske design for at kvalitetssikre produktionen” fortæller administrerende direktør Mogens Feld-Andreasen, som havde kontakten til kunden.
Kunden lagde blandt andet vægt på LP Koldings kompetencer i forhold til at designe og producere tanke til særlige formål og den erfaring og knowhow, som LP Kolding tilbyder.
“Vi har nu leveret to tanke med en volumen på 5.000 liter, og de er blevet installeret i den eksisterende produktion til kundens tilfredshed. Vi har produceret dem som horisontale tanke med et paddel-rørværk, varmekappe og dobbelt mekanisk skyllet akseltætning. Det betyder, at akseltætninger bliver skyllet på bagsiden af glideringstætningen, hvilket gør de hygiejniske forhold helt optimale” fortæller Mogens Feld-Andreasen om løsningen.
I en traditionel vertikal tank er der et rundt væskespejl, hvilket indebærer en risiko for batchrotation – det vil sige, at væsken i tanken kommer i rotation sammen med rørværket og derved hindrer mixning og opblanding. Med en horisontal tank opnås i stedet et firkantet væskespejl, som forhindrer batchrotation. En horisontal tank udnytter på den måde fysikkens basale love, men Mogens Feld-Andreasen er klar over, at det ikke er en helt simpel løsning at få til at fungere i praksis.
“Udover kravene til tankenes funktion, skulle vi i dette tilfælde også være opmærksomme på marmeladens viskositet og de hygiejniske forhold, som altid gør sig gældende inden for fødevareproduktion” siger Mogens Feld-Andreasen og peger på at LP Koldings erfaring og knowhow også her kommer kunderne til gode:
“Vi har leveret flere tanke til fødevareindustrien, som bygger på de samme principper, så jeg var ikke i tvivl om, at vi kunne løse udfordringen, men jeg ved godt, at det ikke er helt simpelt. Derfor afholdt vi også en FAT-test i forbindelse med leveringen, så kunden kunne se, at det hele fungerede som aftalt. Det giver en god tryghed for vores kunder – ikke mindst når de som i dette tilfælde selv ønsker at stå for installationen på fabrikken. “