Flere af vores kunder har gennem årene efterspurgt en kvalitetscertificering – ikke fordi de havde noget at udsætte på vores løsninger, men fordi kvalitetssikring på mange måder er en kæde af tiltag, og der var LP Kolding ikke en del af kæden, så længe vi ikke kunne fremvise en certificering – men det kan vi nu!

– Hos LP Kolding har vi altid lagt stor vægt på kvalitet, og det er også en af de primære årsager til, at vores kunder vælger os som leverandør; vi kan levere gode løsninger og godt håndværk. Derfor giver det også god mening, at vi nu får papirer på den del af vores arbejde, siger Mogens Feld-Andreasen, der er adm. direktør hos LP Kolding.

Det har derfor heller ikke været et stort nybrud for virksomheden at arbejde med kvalitetssikring og standardisering, men det har tilført mere struktur i flere arbejdsgange og interne processer.

– En af styrkerne ved at arbejde med ISO 9001-certificeringen er, at det involverer hele virksomheden og alle medarbejderne. Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi er lykkes med at få vores kvalitetsstyring til at leve i hele organisationen – ikke alene i produktionen. Jeg er ikke i tvivl om, at det skyldes, at vi havde et rigtig godt fundament at stå på, fortæller fabrikschef, Brian Julius, som har haft det overordnede ansvar for processen med god hjælp fra medarbejderne.

Løbende optimeringer til glæde for både kunder og LP Kolding

I disse dage går vi og venter spændt på, at det officielle dokument med certificeringen kommer med posten, men samtidig er vi også allerede i gang med at planlægge nye tiltag, der skal højne kvaliteten yderligere.

– Det er helt sikkert en af sidegevinsterne ved, at vi nu arbejder mere struktureret med vores kvalitetsstyring. Certificeringen giver et vedvarende fokus på kvalitet, og vi finder frem til flere områder, hvor vi kan gøre det lidt bedre. Det vil vi selvfølgelig drage nytte af. Det overordnede mål har hele vejen igennem været, at vi ønsker at være vores kunders foretrukne leverandør. Det bliver vi nemmest ved også at være den mest innovative, konstruktive og værdiskabende samarbejdspartner på markedet, siger Mogens Feld-Andreasen, som mener, at den nye struktur i arbejdsgangene vil styrke virksomheden yderligere på netop dét punkt.

Han ser derfor certificeringen som en vigtig milepæl i forhold til at møde kundernes behov, men også som startskuddet til yderligere udvikling og innovation.

– Jeg forventer at ISO-certificeringen kommer til at åbne nye døre for os. Vi er meget opsatte på at fortsætte den vækstrejse, vi har været på i de senere år, slutter Mogens Feld-Andreasen. Senere på året deltager LP Kolding på FoodTech-messen i Herning, hvor virksomheden er klar til dialog og præsentation af alle forhold omkring fremstilling og design af rustfrie tanke og procesudstyr.