Hos mejeriet Naturmælk er ambitionerne høje. De vil gerne levere de sundeste mælkeprodukter med de bedste smagsoplevelser. Derudover lever de efter devisen: ”vi har ikke arvet jorden efter vore fædre, men lånt den af vore børn”.

Det siger næsten sig selv, at de forlanger, at den mælk, der kommer ind fra de mange økologiske landmænd, bliver behandlet med omtanke og respekt. Behandlingen af mælken skal på samme tid være både effektiv og skånsom – uanset om den skal blive til smør, yoghurt eller bare et dejligt, koldt glas mælk lige fra køleskabet.

LP Kolding er en af Naturmælks faste leverandører, når de mangler tanke og rørværk på mejeriet. På billedet kan du se, de tanke i rustfri stål, som vi leverede for et par år siden. Opgaven var egentligt ret enkel: Der skulle leveres to tanke på hver 2.500 liter til at producere forskellige let syrnede produkter. Der var bare den lille udfordring, at tankene skulle kunne installeres i en eksisterende bygning i mejeriet. Det betød, at vi var nødt til at udvikle hele designet ud fra den plads og de rammer, som tankene skulle installeres i.

Derudover var det vigtigt, at rørværket kunne køre vedholdende med en passende lav hastighed for. Det sikrer, at behandlingen af mælken er tilstrækkelig skånsom samtidig med, at resultatet bliver af højeste kvalitet og helt ensartet.

Heldigvis er vi vilde med udfordringer hos LP Kolding, så derfor greb vi også denne. Det er snart to år siden, at de blev installeret i produktionen hos Naturmælk.

Lige nu arbejder vi på en anden opgave for Naturmælk, da der er en del af deres nuværende smørkærner, som trænger til vedligeholdelse. Den opgave har vi også fået lov til at løse hos LP Kolding – og det gav os et glædeligt gensyn med de tanke førstnævnte tank.