Gennem de seneste 10 år er LP Kolding vokset støt. I dag har vi produktion på tre forskellige værksteder og antallet af medarbejdere er fordoblet i samme periode. Det betyder, at vi i dag løser mange flere og meget større opgaver end tidligere. Derfor har vores fabrikschef, Brian, blandt andet fokus på, hvordan vi kan udvikle organisationen og forretningsgangene, så medarbejderne er bedst muligt involverede og informerede.

–  I takt med at vi bliver flere og flere, har vi fået behov for at gentænke den måde, vi kommunikerer på. Hos LP Kolding har vi allerede en del digitale kommunikationsmuligheder, ligesom vi jævnligt holder informationsmøder for hele virksomheden. Nu har vi også introduceret tavlemøder. Det har vist sig at være et rigtig godt supplement til den øvrige kommunikation, siger Brian. Udover at øge informationsniveauet har han også haft fokus på, at informationerne skal kunne glide uhindret, når han selv er optaget af andre gøremål.

Derfor har han fra begyndelsen valgt, at møderne ikke skulle drives af ham, men af Ole, der udover at være rustfri smed også leder den daglige produktion på det ene værksted.

– Når alle kender opgaver og udfordringer, kan alle også bidrage til at løse dem. Nu, hvor vi er kommet godt i gang, tager det typisk ikke mere end 15-20 minutter en gang om ugen, og så er alle opdaterede på det væsentligste. Det er både tidseffektivt og en kommunikationsform, som passer godt til smedenes arbejdsdag, siger Brian, som selv har glæde af at deltage på møderne, når der er mulighed for det.

– Teamet får en hurtig og samlet status på de projekter, vi arbejder på. Samtidig kan vi se, om der er nogle udfordringer på nogle projekter. Det er nemt at koordinere, hvis der er nogle, som har brug for det samme udstyr, eller der er nogle, som har brug for hjælp, fortæller Ole om tavlemøderne.

– Lige nu har vi to lærlinge, som skal på skole samtidig, så vi skal finde ud af, om vi skal flytte rundt på noget mandskab, for at ingen af opgaverne går i stå. Derudover skal vi i gang med at producere en tank på 3,5 meter i diameter, og vi skal lige have koordineret, hvilken arbejdsstation den skal placeres på, så det bliver mest praktisk, siger Ole.

Møderne giver god mulighed for at medarbejderne kan få indflydelse på koordineringen, og der er også god mulighed for at spørge, om der er nogle, som kan give en ekstra hånd i travle perioder.

– Det hele glider bare nemmere, når vi lige samles en gang om ugen og opdaterer hinanden, siger Ole.

Tavlemøderne blev startet op som en forsøgsordning. Allerede nu er erfaringerne så positive, at der er planer om, at møderne skal fortsætte og udbredes til alle værkstederne.

– Vi arbejder på at udvikle en LP Kolding-standard for tavlerne, så vi får fokus på det mest værdifulde, men ellers er vi klar til at udbrede møderne til hele virksomheden, afslutter Brian.