På det nyåbnede Helix Lab i Kalundborg udfører studerende inden for BioTek-fagene forsøg og eksperimenter i tanke fra LP Kolding.

I forbindelse med etableringen af Helix Lab var der brug for nogle særlige rustfri tanke. Helix Lab er et specialiseret forsknings- og uddannelsescenter i Kalundborg, hvor studerende fra universiteter og højere læreanstalter i Danmark og udlandet kan udføre forskning og specialearbejde i samarbejde med relevante virksomheder inden for BioTek-industri. Derfor skulle tankene konstrueres, så de kan anvendes til de mange forskellige forsøg og forskningsprojekter, som nuværende og kommende studerende, kunne finde det relevant og interessant at arbejde med i forbindelse med deres uddannelse og arbejde.

LP Kolding blev valgt til opgaven på grund af vores knowhow, kvalitet og rådgivning. LP Kolding leverer i forvejen til flere virksomheder inden for BioTek-industrien, og vi har derfor både praktisk erfaring med hvilke typer af udstyr der anvendes og efterspørges, ligesom vi har god adgang til sparring gennem vores eksisterende relationer til branchen.

“Det har været et sjovt projekt, hvor vi har fået lov til at tænke mange forskellige scenarier igennem” siger Bjørn Beyer, der har været projektleder på opgaven.

Han bakkes op af Henrik Madsen og Mikkel Hedelund, som har stået for den praktiske udførelse på værkstedet.

“Det er lige en opgave for os. Sådan en hvor vi virkeligt for gavn af vores lange erfaring og sparring med hinanden, for at få det bedste resultat og finish” siger Mikkel Hedelund og Henrik Madsen supplerer:

“Får man begyndt forkert, så kan man lige så godt starte forfra, for så kommer det aldrig til at lykkes med at få alt det udstyr placeret på sådan en lille tank. Planlægningen af placering af komponenter, monteringsteknikkerne og rækkefølgen betyder meget, når vi skal have alle arbejdsgangene og slibningerne mellem monteringen af de enkelte komponenter optimeret”

Derfor har de også været glade for det tætte samarbejde og sparringen med Bjørn Beyer om arbejdet og mulighederne. Bjørn Beyer har koordineret erfaringerne og fagligheden fra Henrik Madsen og Mikkel Hedelund med kundens krav og forventninger.

“Udover oplægget fra Helix Lab, har vi trukket på viden fra vores samarbejdspartnere hos Novozymes, som vi i forvejen leverer en del tanke og udstyr til, og som også er partner i Helix Lab samarbejdet” siger Bjørn Beyer.

På baggrund af de mange ideer, fik Helix Lab truffet en endelig beslutning, som tankene blev konstrueret efter.

4 tanke til mange formål

Resultatet er fire tanke leveret med et væld af udstyr som studser til forskellige tilslutninger, måleinstrumenter og forberedt til at indeholde en beskyttet atmosfære. Derudover er tankene leveret tankene med to forskellige typer omrører begge typer fra Alfa Laval. Henholdsvis en LeviMag magnet-bundomrører og en ALT topmonteret propel omrører.

“Med de mange muligheder for at anvendelse, var det også vigtigt, at tankene kunne leve op til strenge hygiejnekrav – bl.a. fordi laboratoriet er godkendt til forskning med genmodificerede organismer. Det ligger godt til vores produktion, hvor vi i forvejen har mange kunder inden for fødevare- og medicinalbranchen. Denne gang fil vi desuden lov til at elektropolere tankene. Det giver en flot overflade, der er meget nemt at holde helt ren” fortæller Bjørn Beyer.

Det hele er udført efter de nyeste standarder, og LP Kolding har lagt vægt på at tankene er kompatible med meget forskelligt udstyr – lige fra vejeceller til måleinstrumenter med trådløs opkobling. Produktionen og leveringen af tankene er gået helt efter planen, og LP Kolding har nu fået til opgave at levere flere forskellige former for tilbehør.

“Vi har blandt andet leveret renseudstyr, ekstra studser og slanger, så der kan monteres endnu mere forskelligt udstyr i tankene” slutter Bjørn Beyer.